De Internationale Vrouwendag is een goed moment om stil te staan bij genderongelijkheid, de achtergestelde positie van de vrouw ten opzichte van de man. Al helemaal in Midden-Groningen, als je je bedenkt dat dé feministische heldin Aletta Jacobs hier is geboren. Daarom zijn fractievoorzitter Mariët Bosman en fractievertegenwoordiger Silvia Poel vandaag langsgegaan bij de stichting van steunfractielid Bahja Mohammed, Stichting Samenkomen. Hier hebben ze verteld over het leven van Aletta Jacobs. De belangrijkste boodschap: er is jarenlang gestreden voor vrouwenkiesrecht, dus gebruik je stem om het verschil te maken!

 

Bahja Mohammed is een voorvechter van gelijke rechten, in het bijzonder wanneer het aankomt op de positie van etnische minderheden. Dat maakt haar niet minder scherp op gelijkheid tussen mannen en vrouwen: “Wat ik mijzelf afvraag is wanneer er ooit een einde komt aan seksueel geweld. Wanneer kunnen vrouwen eindelijk ’s avonds laat buiten lopen zonder dat ze zich onveilig voelen. Vrouwen die seksueel geweld mee hebben gemaakt zijn lichamelijk en geestelijk beschadigd. Niemand verdient dat. Seksueel geweld is natuurlijk niet het enige. Ongelijkheid tussen man en vrouw gaat veel verder.”

Bahja organiseert bij Stichting Samenkomen dan ook activiteiten voor iedereen. Zo zijn er naailessen, toneelavonden en koffieochtenden. Stichting Samenkomen probeert hiermee de verschillen tussen mensen juist op een positieve manier in te zetten om saamhorigheid te creëren. Het bezoek aan Stichting Samenkomen was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Bestuursleden stichting Samenkomen. V.l.n.r. Bahja Mohammed, Margreet Lindeman en Ayan Ali
Bestuur stichting Samenkomen. v.l.n.r. Bahja Mohammed, Margreet Lindeman en Ayan Ali