Nieuws

Vragen over dorpshuis KielWindeweer

In KielWindeweer is een vreemde situatie rondom het dorpshuis ontstaan. De voetbalvereniging en de dorps vereniging liggen met elkaar in  de clinch over het gebruik. Het is inmiddels zo ver opgelopen dat een faillissement van de sprotclub aangevraagd door het gemeentebestuur (toen nog H-S)  door de rechter is verhinderd. De wethouder wist na de uitspraak niet meer hoe nu verder in dit langslepend conflict. Namens de fractie van GroenLinks heeft Albert Bosscher hierover enkele vragen gesteld.

Lees verder

Motie Kinderpardon

Tijdens de raad van 22 februari dient GroenLinks samen met PvdA, SP en D66 een motie ‘Kinderpardon’ in. Mariët Bosman is de initiatiefnemer en zij heeft naast de mede-indieners de ChristenUnie bereidt gevonden positief mee te stemmen. De tekst van de motie gaat als volgt:

Burgemeester Munniksma heeft onlangs gelukwensen kunnen overbrengen aan Ejiro en Ayo Okotie, 29 januari jl kwam het bericht dat moeder en zoon(8jr) hier mogen blijven, dankzij een brief van oud-burgemeester Peter de Jonge en een handtekeningenactie van onze inwoners.

Lees verder

GroenLinks op bezoek bij Holthausen

Enkele dagen na de gemeenteraadsverkiezingen zijn de Statenfractie van GroenLinks en leden van de afdeling Midden-Groningen vrijdag 24 november op werkbezoek geweest bij Holthausen in Hoogezand. Holthausen is een familiebedrijf, waar momenteel 62 mensen werken aan nieuwe technologie met als doel energie te leveren die geen schadelijke stoffen uitstoot.

Lees verder

GroenLinks drie zetels

De verkiezingen zijn geweest. GroenLinks kan met tevredenheid én met gemengde gevoelens terugkijken op het resultaat. We hebben drie zetels behaald. Mariet Bosman, Henk Bos en Albert Bosscher kunnen hun plaats in de gemeenteraad van Midden-Groningen innemen. De campagne is met veel inzet gevoerd, zowel via social media als met flyers en krantenberichten. Drie zetels is een mooi resultaat, maar er leefde vooraf een stille hoop op meer. Dat mocht niet zo zijn. GroenLinks is daarentegen wel in de race voor deelname aan het college.

Lees verder

Het Witboek van Overschild

In het Dagblad van het Noorden stond onlangs een ingezonden meningsuiting van Henk Bos (GroenLinks kandidaat raadslid Midden-Groningen). 

Op de begeleidende foto van Jan Zeeman is Nationaal Coördinator Hans Alders aan het woord, tijdens de overhandiging van het Witboek van Overschild. Henk Bos aan het woord:

In een eerdere opiniebijdrage schreef ik dat we als Groningers niets meer te verwachten hebben van een minister van EZ. Het recente besluit van de Raad van State bevestigt dat. Waarom zou dat ministerie nu opeens wel een goed plan kunnen maken?

Ik gaf ook aan dat we een andere oriëntatie moeten zoeken: niet die van de minimaal noodzakelijke gaswinning, een drogreden om de Groningers uit te kunnen spelen tegen andere Nederlanders die misschien in de kou zouden kunnen komen te zitten.

De Raad van State maakt duidelijk dat die oriëntatie moet verschuiven naar de veiligheid van de Groningers en om op dat andere been te komen hebben we ook een ander ministerie nodig.

 

Lees verder

Dagblad positief over politiek getinte evenementen

Vrijdag 10 november verscheen in het Dagblad van het Noorden een opmerkelijk artikel. (foto) Landschapsarchitect Adriaan Geuze doet zijn verhaal voor een aandachtig publiek tijdens een avond over de ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Johan de Veer de journalist van het DvhN uitte zijn bewondering voor de wijze waarop de politieke partijen in Midden-Groningen hun campagne voeren. Dit schreef hij over de activiteiten van GroenLinks, ChristenUnie en VVD.

 

Lees verder

Pagina's