Nieuws

Aankondiging afscheid Oetra Gopal per 1 januari 2018

Oetra Gopal, wethouder van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, keert na de verkiezingen van 22 november 2017 niet terug als wethouder voor de Gemeente Midden-Groningen. Het is nog geen 1 januari 2018, maar we willen haar alvast bedanken voor haar inzet voor alle inwoners van Hoogezand-Sappemeer de afgelopen 8 jaar. Bekijk hier haar aankondiging:

Kandidatenlijst gemeenteraad Midden-Groningen

De ledenvergadering van GroenLinks heeft de kandidatenlijst vastgesteld waarmee de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november wordt ingegaan. Mariët Bosman uit Sappemeer is de lijsttrekker geworden. Met Mariët haalt de partij een ervaren politieke kracht in huis, die zich de komende maanden tijdens de campagne zal manifesteren. Zij was in 2002 fractievoorzitter in de gemeente Haren, daarna bekleedde ze nog diverse functies binnen GroenLinks.

Op de kandidatenlijst van GroenLinks zijn de drie gemeentes, Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer, vertegenwoordigd met op de tweede plek Henk Bos uit Tjuchem. Hij is door de beweging die Jesse Klaver op gang heeft gebracht actief geworden in GroenLinks. Zijn brede kijk op de politiek – hij is politicoloog - is een aanwinst voor GroenLinks.

Nummer drie is Albert Bosscher, momenteel raadslid in Menterwolde. Hij woont in Muntendam en is goed bekend met de volksaard van de inwoners. Als vierde is Ger Zuiderveen uit Sappemeer geplaatst, de fractievoorzitter van GroenLinks in Hoogezand-Sappemeer. Hij neemt continuïteit en kennis mee.

Chris Muthert (Meeden) en Silvia Kuperus (Hoogezand) completeren de top van de lijst, waarmee GroenLinks een mooi gespreid geheel laat zien qua kennis, interesse en ervaring. Gezamenlijk werken de kandidaten verder aan de verbinding tussen inwoners onderling, de gemeentes, instellingen en organisaties.

Hieronder staat de complete  kandidatenlijst

Lees verder

Jaarmarkt Muntendam

Zaterdag 10 juni vond de jaarlijkse markt plaats in Muntendam. Een heuse politieke arena was onderdeel van het spektakel, bedoeld voor een politieke presentatie. Mensen moeten warm gemaakt worden om op 22 november naar de stembus te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. De kraampjes stonden in een dubbele rij opgesteld en niet als een  arena (ovale of rond). Op die wijze ontstond een gangpad in de richting van het gemeentehuis. Er kwamen hierdoor geen drommen mensen langs, maar het voordeel daarentegen was dat de bezoekers die langsliepen meer interesse toonden en gerichter het pad afliepen. Ze wisten wat hen te wachten stond. Met andere collega’s was ook GroenLinks van de partij.

Lees verder

Permanent wonen in de Leine verstoord

Op de eerste dag van mei sprak de raad van Hoogezand-Sappemeer over de frictie die is ontstaan tussen bewoners van bungalowpark de Leine (het Smurfendorp) en het horeca bedrijf ‘de Rietzoom’, beide gelegen aan het Zuidlaardermeer. GroenLinks heeft het Zuidlaardermeer primair altijd beschouwd als natuurgebied met rust en ruimte, geschikt voor recreatie en toerisme. De bewoners van bungalowpark de Leine hebben destijds een gedoogbeschikking gekregen met overdracht. De Rietzoom heeft (vreemd genoeg) een vergunning verkregen voor een discotheek. Sommige huisjes in de Leine werden verhuurd, de meeste permanent bewoond, hetgeen wel zo rustig is voor de natuurlijke omgeving. Zo bestond de situatie dat bewoners, recreanten en ondernemers vreedzaam bij elkaar bivakkeerden. Maar met een nieuwe omgevingswet mag dat niet meer. De gemeenteraad moest kiezen. Of permanent wonen mag niet meer, of de ondernemers moeten hun activiteiten aanpassen aan de woonsituatie. Geluidshinder was hierbij de grote de boosdoener.

Lees verder

GroenLinks luistert naar inwoners

In een vervolg op de ledenbijeenkomst van donderdag 13 april leggen actieve GroenLinks leden en sympathisanten een centrale vraag voor aan de mensen binnen hun eigen netwerken. Deze vraag luidt: wat kan de gemeentepolitiek (GroenLinks) voor jullie betekenen in Midden-Groningen. Het doel van deze actie is tweeledig. Op een laagdrempelige wijze wordt informatie verzameld ten behoeve van het uiteindelijke verkiezingsprogramma, daarnaast kan een discussie op gang komen vanuit de bewonersgroepen, verenigingen of andere organisaties. Immers de inrichting van de nieuwe gemeente moet niet van ‘bovenaf’ worden opgelegd, maar zoveel mogelijk door de inwoners worden opgebouwd.

 

Lees verder