Nieuws

Liesbeth van Tongeren in Zuidbroek: Gaswinning en Aardbevingsschade

GroenLinks Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren spreekt vrijdag 6 oktober over gaswinning en aardsbevingsschade in Zuidbroek. De zaal is open vanaf 15.00 uur, het programma start om 15.30 uur. Toeschouwers en belangstellenden  komen in kleine groepjes binnen. Iedereen is geïnteresseerd in het thema. GroenLinksers zijn bijtijds aanwezig, maar ook mensen van andere politieke partijen. Zij komen af op het lijsttrekkersdebat dat plaatsvindt nadat Liesbeth en Henk Bos (namens GroenLinks Midden-Groningen) hun zegje hebben gedaan. Het wachten is op Liesbeth van Tongeren, maar er is nog geen spoor van haar te bekennen. De organisatoren worden wat zenuwachtig, het loopt naar half vier en dan moet het programma beginnen. Niemand heeft haar telefoonnummer, de spanning stijgt. Maar dan!

Liesbeth arriveert net op tijd en maakt een ontspannen babbeltje met de delegatie die haar opwacht. Dan het volgend probleem. Waar is Derk Eimers, de presentator? Zojuist was hij er nog, maar is nu onvindbaar. Het geroezemoes in de zaal verstomt, het publiek zit klaar. Liesbeth weet niet goed waar ze moet plaatsnemen. Gaat ze zitten aan de tafel vooraan bij enkele GroenLinksers, of moet ze al naar de microfoon om haar speech te beginnen?

Derk, de presentator komt breed lachend binnen, schudt enkele handen, pakt de microfoon en het evenement waarvoor iedereen gekomen is, kan precies om half vier beginnen.

Lees verder

Jaarmarkt Slochteren

Woensdag 4 oktober stonden de politieke partijen weer bij elkaar tijdens de jaarmarkt van Slochteren. Na Muntendam (10 juni) en Hoogezand (9 september) was dit keer de beurt aan Slochteren. De zon scheen niet, zoals in Muntendam, de regen verdreef ons niet zoals in Hoogezand, dit keer was de wind die spelbreker probeerde te zijn. Met zware stenen werden de folders vastgelegd op de tafels, maar desondanks vloog er regelmatig enig materiaal, inclusief het ‘GroenLinksgoed’ door de lucht. De onderling stemming leed niet onder de harde wind. De samenwerking tussen de verschillende partijen voldeed aan alle verwachtingen. Met punaises van Gemeentebelangen en plakband van het CDA is de dag goed doorstaan door de GroenLinks vrijwilligers.

Lees verder

Liesbeth van Tongeren 6 oktober in Zuidbroek!

Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren komt naar Zuidbroek op uitnodiging van GroenLinks Midden-Groningen. Iedereen is daarbij van harte welkom. Neem vriend, familie en buurman mee. Zij spreekt over de laatste politieke ontwikkelingen in het gaswinningsdossier en de afhandeling van de aardbevingsschade, onderwerpen die ons allemaal na aan het hart liggen. De bijeenkomst is op vrijdag 6 oktober, vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur en vindt plaats in de Broeckhof,  W.A. Scholtenweg 18 te Zuidbroek (vijf minuten lopen vanaf het station Zuidbroek). De toegang is gratis.

Lees verder

Aankondiging afscheid Oetra Gopal per 1 januari 2018

Oetra Gopal, wethouder van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, keert na de verkiezingen van 22 november 2017 niet terug als wethouder voor de Gemeente Midden-Groningen. Het is nog geen 1 januari 2018, maar we willen haar alvast bedanken voor haar inzet voor alle inwoners van Hoogezand-Sappemeer de afgelopen 8 jaar. Bekijk hier haar aankondiging:

Kandidatenlijst gemeenteraad Midden-Groningen

De ledenvergadering van GroenLinks heeft de kandidatenlijst vastgesteld waarmee de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november wordt ingegaan. Mariët Bosman uit Sappemeer is de lijsttrekker geworden. Met Mariët haalt de partij een ervaren politieke kracht in huis, die zich de komende maanden tijdens de campagne zal manifesteren. Zij was in 2002 fractievoorzitter in de gemeente Haren, daarna bekleedde ze nog diverse functies binnen GroenLinks.

Op de kandidatenlijst van GroenLinks zijn de drie gemeentes, Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer, vertegenwoordigd met op de tweede plek Henk Bos uit Tjuchem. Hij is door de beweging die Jesse Klaver op gang heeft gebracht actief geworden in GroenLinks. Zijn brede kijk op de politiek – hij is politicoloog - is een aanwinst voor GroenLinks.

Nummer drie is Albert Bosscher, momenteel raadslid in Menterwolde. Hij woont in Muntendam en is goed bekend met de volksaard van de inwoners. Als vierde is Ger Zuiderveen uit Sappemeer geplaatst, de fractievoorzitter van GroenLinks in Hoogezand-Sappemeer. Hij neemt continuïteit en kennis mee.

Chris Muthert (Meeden) en Silvia Kuperus (Hoogezand) completeren de top van de lijst, waarmee GroenLinks een mooi gespreid geheel laat zien qua kennis, interesse en ervaring. Gezamenlijk werken de kandidaten verder aan de verbinding tussen inwoners onderling, de gemeentes, instellingen en organisaties.

Hieronder staat de complete  kandidatenlijst

Lees verder