Nieuws

Jaarmarkt Muntendam

Zaterdag 10 juni vond de jaarlijkse markt plaats in Muntendam. Een heuse politieke arena was onderdeel van het spektakel, bedoeld voor een politieke presentatie. Mensen moeten warm gemaakt worden om op 22 november naar de stembus te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. De kraampjes stonden in een dubbele rij opgesteld en niet als een  arena (ovale of rond). Op die wijze ontstond een gangpad in de richting van het gemeentehuis. Er kwamen hierdoor geen drommen mensen langs, maar het voordeel daarentegen was dat de bezoekers die langsliepen meer interesse toonden en gerichter het pad afliepen. Ze wisten wat hen te wachten stond. Met andere collega’s was ook GroenLinks van de partij.

Lees verder

Permanent wonen in de Leine verstoord

Op de eerste dag van mei sprak de raad van Hoogezand-Sappemeer over de frictie die is ontstaan tussen bewoners van bungalowpark de Leine (het Smurfendorp) en het horeca bedrijf ‘de Rietzoom’, beide gelegen aan het Zuidlaardermeer. GroenLinks heeft het Zuidlaardermeer primair altijd beschouwd als natuurgebied met rust en ruimte, geschikt voor recreatie en toerisme. De bewoners van bungalowpark de Leine hebben destijds een gedoogbeschikking gekregen met overdracht. De Rietzoom heeft (vreemd genoeg) een vergunning verkregen voor een discotheek. Sommige huisjes in de Leine werden verhuurd, de meeste permanent bewoond, hetgeen wel zo rustig is voor de natuurlijke omgeving. Zo bestond de situatie dat bewoners, recreanten en ondernemers vreedzaam bij elkaar bivakkeerden. Maar met een nieuwe omgevingswet mag dat niet meer. De gemeenteraad moest kiezen. Of permanent wonen mag niet meer, of de ondernemers moeten hun activiteiten aanpassen aan de woonsituatie. Geluidshinder was hierbij de grote de boosdoener.

Lees verder

GroenLinks luistert naar inwoners

In een vervolg op de ledenbijeenkomst van donderdag 13 april leggen actieve GroenLinks leden en sympathisanten een centrale vraag voor aan de mensen binnen hun eigen netwerken. Deze vraag luidt: wat kan de gemeentepolitiek (GroenLinks) voor jullie betekenen in Midden-Groningen. Het doel van deze actie is tweeledig. Op een laagdrempelige wijze wordt informatie verzameld ten behoeve van het uiteindelijke verkiezingsprogramma, daarnaast kan een discussie op gang komen vanuit de bewonersgroepen, verenigingen of andere organisaties. Immers de inrichting van de nieuwe gemeente moet niet van ‘bovenaf’ worden opgelegd, maar zoveel mogelijk door de inwoners worden opgebouwd.

 

Lees verder

Onderwerpen voor Kieskompas gevraagd

De gemeente Midden-Groningen houdt 22 november 2017 gemeenteraadsverkiezingen. Dat duurt nog even, niet iedereen heeft zijn keuze al bepaald. Logisch. De diverse campagnes moeten helderheid verschaffen. Een extra hulpje is bij de uiteindelijke keuze wel handig, Kieskompas is zo’n hulpje en geeft aan de hand van stellingen een vergelijkend inzicht. Een maand voordat er gestemd kan worden, dus ongeveer half oktober, gaat Kieskompas online. Dan worden zo’n dertig stellingen getoond waaruit gekozen kan worden. Er ontstaat een beeld van de partijen die in de buurt komen van de eigen individuele inzichten. De stellingen die gebruikt worden, moeten nu nog worden bedacht. Aan alle deelnemende politieke partijen – dus ook aan GroenLinks – is gevraagd om onderwerpen aan te leveren, waarmee de Kieskompasbouwers vervolgens stellingen kunnen formuleren. GroenLinks wil zoveel mogelijk inwoners betrekken in het voortraject. Hoe?

Lees verder

Vragen over sluiting Ruitershorn

GroenLinks Menterwolde had een aantal kritische vragen tijdens de raadsvergadering over de sportaccommodaties. Wij wilden niet al een besluit nemen over de sluiting van de Ruitershornhal in Muntendam, zolang er geen duidelijk plan ligt waar de sporten dan onder gebracht zouden worden. Daarnaast vroegen wij aan het college om alle mogelijke scenario’s voor de hal en de sporters te onderzoeken. Nu, drie maanden later is er een plan en we zullen eerlijk zijn, GroenLinks is zeker niet in de wolken met dit besluit.

Lees verder