Zaterdag 10 juni vond de jaarlijkse markt plaats in Muntendam. Een heuse politieke arena was onderdeel van het spektakel, bedoeld voor een politieke presentatie. Mensen moeten warm gemaakt worden om op 22 november naar de stembus te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. De kraampjes stonden in een dubbele rij opgesteld en niet als een  arena (ovale of rond). Op die wijze ontstond een gangpad in de richting van het gemeentehuis. Er kwamen hierdoor geen drommen mensen langs, maar het voordeel daarentegen was dat de bezoekers die langsliepen meer interesse toonden en gerichter het pad afliepen. Ze wisten wat hen te wachten stond. Met andere collega’s was ook GroenLinks van de partij.

Het weer was zeer mild voor de jaarmarkt. Zon en slechts een verdwaalde regendruppel. Behalve een folder met (GroenLinks-)nieuws over Muntendam kon in de GroenLinkskraam met pijltjes gegooid worden op een poster waar Midden-Groningen op getekend was. De tekening is tevens het logo van de actie: Hart voor Groningen. Degene die het pijltje bovenop de eigen woonplaats wist te mikken, kon als winnaar uit de bus komen. Bovendien mocht iedereen zijn wens, opmerking of kritiek uiten door deze te noteren op een hartvormig blad. Deze ‘hartenkreten’ kregen een eervolle plaats naast het logo. De opmerkingen die geschreven werden varieerden van ‘meer zebrapaden in Muntendam voor mensen met een rollator’, ‘meer kinderspeeltuinen’ tot ‘kleine dorpen moeten hun voorzieningen houden’. De sfeer was gemoedelijk en zeer aangenaam.
De jaarmarkt met politieke arena in Muntendam was een opmaat voor een ‘Dag van de Democratie’ in Hoogezand op 9 september, en voor de jaarmarkt in Slochteren die 4 oktober zal plaatsvinden. Ook dan is GroenLinks weer van de partij.