Woensdag 4 oktober stonden de politieke partijen weer bij elkaar tijdens de jaarmarkt van Slochteren. Na Muntendam (10 juni) en Hoogezand (9 september) was dit keer de beurt aan Slochteren. De zon scheen niet, zoals in Muntendam, de regen verdreef ons niet zoals in Hoogezand, dit keer was de wind die spelbreker probeerde te zijn. Met zware stenen werden de folders vastgelegd op de tafels, maar desondanks vloog er regelmatig enig materiaal, inclusief het ‘GroenLinksgoed’ door de lucht. De onderling stemming leed niet onder de harde wind. De samenwerking tussen de verschillende partijen voldeed aan alle verwachtingen. Met punaises van Gemeentebelangen en plakband van het CDA is de dag goed doorstaan door de GroenLinks vrijwilligers.

Er was veel volk op de been, zeker in het begin van de middag viel er over belangstelling niet te klagen, GroenLinks bood gelegenheid tot het werpen van dartpijlen op een plattegrond van Midden-Groningen, waarna de darter een klavertje vier mee naar huis mocht nemen. Of dat ook betekende dat er een stem voor GroenLinks gewonnen was? Dat moet op 22 november tijdens de verkiezingen nog blijken. Vooral kinderen gooiden de pijlen met veel enthousiasme, helaas mogen zij straks nog niet stemmen.

Deelname aan de markt door de politieke partijen was georganiseerd door de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren met het doel inwoners bewust te maken van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen voor Midden-Groningen. Uit diverse onderzoeken en reacties van de bezoekers aan de jaarmarkt is die oproep geen overbodige luxe. Mensen zijn zich nog al te vaak niet bewust van de mogelijkheid om een stem uit te brengen voor hun eigen gemeente Midden-Groningen.

In de planning zit nog een toer met een bus, waar burgemeesters, wethouders en raadsleden zich laten zien en in contact komen met inwoners. Daarnaast staan er nog diverse debatten op stapel, met op 20 november een slotdebat op Tv en internet. We zullen zien wat op 22 november het resultaat is van alle inspanningen.