De ledenvergadering van GroenLinks heeft de kandidatenlijst vastgesteld waarmee de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november wordt ingegaan. Mariët Bosman uit Sappemeer is de lijsttrekker geworden. Met Mariët haalt de partij een ervaren politieke kracht in huis, die zich de komende maanden tijdens de campagne zal manifesteren. Zij was in 2002 fractievoorzitter in de gemeente Haren, daarna bekleedde ze nog diverse functies binnen GroenLinks.

Op de kandidatenlijst van GroenLinks zijn de drie gemeentes, Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer, vertegenwoordigd met op de tweede plek Henk Bos uit Tjuchem. Hij is door de beweging die Jesse Klaver op gang heeft gebracht actief geworden in GroenLinks. Zijn brede kijk op de politiek – hij is politicoloog - is een aanwinst voor GroenLinks.

Nummer drie is Albert Bosscher, momenteel raadslid in Menterwolde. Hij woont in Muntendam en is goed bekend met de volksaard van de inwoners. Als vierde is Ger Zuiderveen uit Sappemeer geplaatst, de fractievoorzitter van GroenLinks in Hoogezand-Sappemeer. Hij neemt continuïteit en kennis mee.

Chris Muthert (Meeden) en Silvia Kuperus (Hoogezand) completeren de top van de lijst, waarmee GroenLinks een mooi gespreid geheel laat zien qua kennis, interesse en ervaring. Gezamenlijk werken de kandidaten verder aan de verbinding tussen inwoners onderling, de gemeentes, instellingen en organisaties.

Hieronder staat de complete  kandidatenlijst

1. Mariët Bosman Sappemeer
2. Henk Bos Tjuchem
3. Albert Bosscher Muntendam
4. Ger Zuiderveen Sappemeer
5. Chris Muthert Meeden
6. Silvia Kuperus Hoogezand
7. Harald van Leeuwen Kiel-Windeweer
8. Fokje Copinga Harkstede
9. Jelger Hettema Hoogezand
10. Heleen Visscher Sappemeer
11. Jan Poel Hoogezand
12. Reinie Wessels Muntendam
13. Fred Mahler Steendam
14. Marty Kruizenga Sappemeer
15. Bert Lesterhuis Sappemeer
16. Jans de Vries Noordbroek
17. Pim Witteveen Noordbroek
18. Riet Eggermont Kropswolde
19. Menno Klaver Woudbloem
20. Tebbe Krijgsheld Meeden
21. Ramazan Cig Hoogezand
22. Gherie ter Steege Meeden
23. Mario Post Muntendam
24. Oetra Gopal Sappemeer