Het Kieskompas is een digitaal richtinggevend instrument om te bepalen welke partij jouw stem verdient. Je kunt daarvoor terecht bij https://midden-groningen.kieskompas.nl/. Met tien mensen heeft GroenLinks gezamenlijk keuzes gemaakt om de eigen partij GroenLinks Midden-Groningen op de kaart te zetten. Het resultaat mag er zijn.

Als je alle antwoorden conform GroenLinks standpunten invult, dan kom je ergens links boven in de matrix terecht. Dat betekent dat GroenLinks het progressieve en het linkse met elkaar weet te verenigen. Natuurlijk is er een linksere partij (SP, maar niet bijster progressief) en er is ook een progressievere partij (D66, maar niet erg links). Hoe je het ook wendt of keert, GroenLinks is de meest evenwichtige partij in het complete veld.

Vul zelf het Kieskompas in en ontdek waarom jij NET NIET bij GroenLinks uitkomt. Soms is het verschil slechts 1 antwoord, soms is er slechts een gradueel verschil, bijvoorbeeld geeft GroenLinks genuanceerd een antwoord MEE EENS, waar jezelf HELMAAL MEE EENS hebt geantwoord. Slechts 1 afwijkend antwoord kan een totaal andere uitslag betekenen. Kieskompas weet dat en erkent dat ook. Het gaat om een richting.

Uiteindelijk kan GroenLinks tevreden zijn met de positionering die het Kieskompas aangeeft voor onze partij. Progressief en links. Natuurlijk zijn dat termen die nadere definiëring behoeven (vooral links is een term uit het verleden), maar vooralsnog is de positie – progressief en links – zeer verdienstelijk. We zijn  er trots op.

Progressief en links = GroenLinks