Op 16 maart jl. waren de gemeenteraad verkiezingen. Met voorkeursstemmen ben ik samen met Roshano Dewnarain in de raad gekomen. Het besef komt langzaam want hier had ik niet op gerekend. Inmiddels ben ik afgelopen 30 maart geïnstalleerd en heb ik maatregelen moeten nemen om mijn functie van raadslid goed te kunnen vervullen.

Zo heb ik bij WIJ Groningen, waar ik werk als sociaal raadsvrouw, een verzoek ingediend om minder te werken zodat ik een keer in de twee weken een dag extra vrij ben om bijvoorbeeld werkbezoeken af te leggen. 

Een half jaar voor de verkiezingen woonde ik al zoveel mogelijk de fractievergaderingen bij. Dit ervaar ik als een groot voordeel want dit stukje is bekend voor mij. Wat wel nieuw is dat ik mag spreken. De eerste commissievergadering stonden Roshano en ik er alleen voor. Commissieleden worden namelijk pas eind april benoemd. Roshano en ik hebben een verdeling van de onderwerpen gemaakt.

Ik mocht het hebben over de kinderopvang. Tijdens de fractievergadering hebben we het hierover gehad en wat ik hierover wilde zeggen tijdens de commissievergadering heb ik op papier gezet en naar alle leden van de fractie per email verzonden.

Het was best wel spannend om de eerste keer te mogen spreken en ik moet ook nog groeien hierin. Maar ik weet al wel dat ik het prachtig vind om de burgers in Midden-Groningen te mogen vertegenwoordigen met de grondbeginselen waar GroenLinks voor staat.

Arlette Dewnarain
Raadslid Midden-Groningen