Update: Afgelopen maandag is de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen door de burgemeester bekend gemaakt. GroenLinks gaat zoals eerder gemeld met 2 zetels de nieuwe raad in.

Op grond van voorkeursstemmen zijn gekozen: Roshano Dewnarain en Arlette Dewnarain. We feliciteren beide met de behaalde zetel! Helaas keert het zeer ervaren raadslid Albert Bosscher niet terug in de raad en dat is erg jammer. 
Voor de commissies zullen Sylvain Woest en Ger Zuiderveen worden voorgedragen. 

voorlopige uitslag Midden Groningen
voorlopige uitslag gemeente Midden-Groningen

Weliswaar hebben we een kleine winst geboekt in het percentage stemmen, toch een zetel minder. Hoe zit dat? Bij de vorige verkiezingen hadden we een restzetel toegewezen gekregen dus wat de uitslag toen 3 zetels. Nu komen we terug met 2 zetels. 

Roshano Dewnarain (lijsttrekker) verwoordt het zo : 'Wat ben ik ongelofelijk trots op GroenLinks Midden-Groningen! Ondanks de enorme opmars van GemeenteBelangen en BBB-LMG, twee lokale partijen, hebben wij ons als enige partij geen kiezers laten afpakken. We hebben ons keurig staande weten te houden en hebben procentueel zelfs gewonnen. Wauw!
Maar wat voelt het dan zuur... dat we tóch één zetel hebben moeten inleveren. De restzetel is helaas niet onze kant op gevallen (in tegenstelling tot vorige verkiezingen).
Gewonnen in percentage, maar verloren in zetelaantal. Ik had het nooit mogelijk gezien, maar kennelijk kan het toch echt.'