GroenLinks wil dat iedereen kan genieten van wat Midden-Groningen te bieden heeft aan mooie diverse landschappen, culturele erfgoed, kunst en inspirerende evenementen. Toeristen zijn welkom, Midden-Groningen is een gastvrije gemeente. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, het ontroert en maakt ons trots op onze gemeente. 

We willen dat de druk op natuur en landschap beheersbaar blijft. Natuurbeheer is daarom noodzakelijk. We zoeken nadrukkelijk naar manieren waarop natuur en toerisme hand in hand met elkaar kunnen gaan. Op het moment dat toerisme en natuur tegenover elkaar komen te staan, kiezen we voor natuurbehoud. 

Landschapselementen en cultureel erfgoed gaat goed samen met kunst en cultuur. Klassieke muziek in de natuur, openlucht theater, het zijn combinaties die natuur en cultuur verbinden, waardoor de beleving nog intenser wordt en de creativiteit vergroot. De gemeente werkt hier zo goed mogelijk aan mee met vergunningen en dergelijke.

De gemeente biedt ruimte aan kleinschalige logiesmogelijkheden en horeca. Het aanbieden van streekproducten wordt gestimuleerd, zodat de lokale sfeer versterkt wordt en tegelijkertijd een impuls is voor de werkgelegenheid.

Dit zijn we van plan: