Eerst even dit... Mensen van allerlei verschillende (culturele) achtergronden noemen Midden-Groningen hun thuis. We hechten dan ook veel waarde aan diversiteit en een inclusieve werksfeer binnen de partij. Iedereen is dus welkom! Twijfel je of je wel geschikt bent, omdat je bijvoorbeeld niet goed genoeg Nederlands spreekt of weinig van politiek weet? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Dan zoeken we samen een oplossing!

Vacature bestuurslid 

12 uur per maand (2 tot 5 uur per week) voor een periode van maximaal 2 jaar (met mogelijkheid tot verlenging)

Wat ga je ongeveer doen?

Een afdeling van GL bestaat uit een bestuur, commissies, fractie en leden. Het bestuur gaat over hoe het er aan toe gaat in de afdeling: houdt overzicht en zorgt dat de afdeling blijft draaien. Belangrijke activiteiten zijn bijvoorbeeld ledenvergaderingen, informatieve en recreatieve bijeenkomsten organiseren én natuurlijk het schrijven van de nieuwsbrief. Verder zorgen ze er voor dat alle functies bezet zijn en dat de fractie en de commissies goed kunnen werken. Ook beheert het bestuur de financiën van de afdeling.

Wie zoeken wij?

Wil je bestuurservaring opdoen? Wil je kennismaken met de politiek en een politieke partij? En leren hoe je zo’n vereniging levend houdt en aanstuurt? Heb jij zin om na te denken en te praten over de richting van de afdeling en de daarbij passende strategie? En vooral: houd je er niet van om af te wachten, maar wil je graag stappen zetten om GroenLinks én Midden-Groningen vooruit te helpen?

Dan ben je bij ons absoluut op het goede adres! In het nieuwe team van gepassioneerde mensen is er alle mogelijkheid om taken op een eigen manier vorm te geven. Doe waardevolle ervaring op, voor of achter de schermen.    

Wat bieden wij?

We zouden je nooit in het diepe gooien! Bij GroenLinks staat er altijd een heel team klaar om je op weg te helpen. Zo kun je trainingen volgen om het beste uit je functie te halen en een netwerk op te bouwen met partijgenoten. We helpen elkaar, zo doen we dat. Online staan er een heleboel adviezen, informatie, tools en andere GroenLinksers klaar om je te helpen!

Oh en... ben je student en heb je altijd in Midden-Groningen gewoond, maar woon je intussen in Groningen? Ook dan ben je welkom in het bestuur!