Mijn naam is Roshano Dewnarain, 20 jaar oud en woonachtig in Hoogezand. Ik ging hier naar de basisschool, in hartje Gorecht, en naar de middelbare school. Inmiddels breng ik hier mijn studentenleven door. Ik studeer met plezier filosofie. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief bij verschillende culturele- en maatschappelijke organisaties. In 2015 ben ik begonnen als eigenaar van een begeleidingsinstituut, waar ik samen met mijn team kinderen uit moeilijke situaties help hun leven structuur te geven. 

In 2019 werd ik actief bij de fractie van GroenLinks Midden-Groningen. Eerst als steunfractielid, toen als DMM'er, campagneleider, raadscommissielid en uiteindelijk lijsttrekker en fractievoorzitter. Sinds 2020 vervul ik ook werkzaamheden voor het landelijke bureau, ben ik regelmatig in gesprek met collega politici en probeer ik een scherpere koers vorm te geven via het initiatief Nieuw Kritisch GroenLinks. Ik ben actief geweest voor verschillende kandidatencommissies (gemeentelijk en provinciaal). 

Het is voor mij niet vanzelfsprekend dat ik hier sta. Mijn huidskleur, leeftijd én geaardheid maken dat ik al 3-0 achtersta. De strijd die ik heb moeten voeren, drijft mij iedere dag weer. Nu niet om te vechten voor mezelf, maar voor anderen. Ik sta voor een Midden-Groningen waar iedereen met trots zichzelf kan zijn en leeft in een groene en duurzame omgeving. Waar we naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. En niet te vergeten: waar in vrijheid mogen leven.