Fractievoorzitter Roshano met een heleboel dieren

TECHNISCHE VRAGEN

De technische vragen zijn erop gericht om te onderzoeken op welke manier Midden-Groningen aandacht heeft voor dierenwelzijn. De fractievoorzitter wil onder andere weten op welke manier dierenwelzijn terugkomt in beleid en regelgeving. Ook wil hij weten hoeveel geld er beschikbaar is voor dierenwelzijn.

Volgens Roshano zou de gemeente er goed aan doen om dierenwelzijnsbeleid op te stellen:

“Dieren komen we vrijwel overal tegen. Ganzen of eenden in het park, honden of katten in huis, koeien of schapen in de wei en vissen of kikkers in de sloot. Volgens ons is het daarom niet meer dan logisch dat we rekening houden met deze medegebruikers van de (openbare) ruimte.”

GEEN LUXE

Volgens Roshano heeft de fractie zich ook afgevraagd of het onderwerp dierenwelzijn geen luxe onderwerp is. Toch is dat volgens hem niet zo.

“Andere dieren zijn net zo goed onderdeel van onze samenleving. Zonder alle andere dieren zou ons ecosysteem compleet instorten. Dan zouden wij als mensen ook niet meer kunnen leven. We snappen dat andere onderwerpen misschien belangrijker lijken, maar als je er goed over nadenkt hebben alle diersoorten elkaar nodig.”